Om oss

Kort brochyr om KA

Med Karlskoga Automations lösningar får ditt företag snabbare avkastning genom ökad effektivitet och konkurrenskraft.

Våra lösningar inom automation uppmärksammas som innovativa hos våra kunder. Vi arbetar alltid kundnära.

Inom området Automation utgörs våra tjänster av konsultation, konstruktion, programmering, robotteknik, tillverkning, installation, underhåll, service och support. Vi levererar också reservdelar.

Erbjudandet omfattar välutbildad personal som är flexibel och löser problem på plats. Vår kompetens sträcker sig genom hela kedjan från apparatskåpsbygget till komplexa automationssystem.

Driftstopp och störningar kostar mycket pengar om det inträffar. Naturligtvis erbjuder vi drift, service och support.

Vi är inte bundna till en särskild tillverkare. Detta gör att vi alltid kan leverera den garanterat bästa lösningen.
 Exempelvis har vi levererat en helhetslösning för produktion av astmainhalatorer till en stor kund som Astra Zeneca och egenutvecklade styrsystem för hissar levereras till NTD. Sistnämnda var färdigmonterade inklusive knappsats, ljud- och bildstyrning. Hissystemen byggs i våra egna lokaler i serier för batchvis leveranser.

Affärsidé
Vi konstruerar, producerar och installerar automation för ökad lönsamhet.

Företagshistoria
Nya KA Automation är en sammanslagning mellan Elektrobyrån i Karlskoga AB och Karlskoga Automation AB.
KA Automation grundades 1984. Då var det ett familjeföretag inriktat på el- och automation samt styrsystem i närområdet. 1990 inleddes samarbete med en systemleverantör inom OEM systemteknik och företaget fick en stor kund inom läkemedel vilket skapade förutsättningar att växa. 2006 såldes bolaget och nya ägare tog över. 2009 förvärvades Elektrobyrån i Karlskoga AB, ett företag som grundades 1963 och hade kompletterande verksamhet. Tillsammans omsatte bolagen nu 30 msek.

2010 övertogs nyckelpersoner samt stora kontrakt från tidigare samarbetspartner. De båda bolagen fusionerades och en ny gemensam VD samt ledning tillsattes. 2011 köptes bolaget ut av två av ägarna (som varit med sedan 2006) och ägarna utgör två familjer med mycket starkt engagemang i verksamheten. Företaget har sitt säte i Karlskoga i egna fastigheter

2012 blev ”nya” KA Automation  ett faktum med en tydlig inriktning, gemensam värdegrund och stark utveckling av såväl medarbetare som arbetssätt. Vi är på frammarsch på alla plan!

Till toppen